Informeer naar de mogelijkheden voor u en uw hond via de link opgeven, ook voor al uw vragen!!

Aanmelden als instrukteur/trice lees verder onder nieuws!!

AANGESLOTEN BIJ
Tijdens de gehoorzaamheidstrainingen die volgen na de puppy training of beginnend als uw hond al wat ouder is, kunt u de basis leggen voor een fijne en stabiele huishond.

In deze cursussen worden alle grondbeginselen en dagelijkse commando s spelenderwijs aangeleerd.


Deze cursussen worden afgesloten met een examen welke u in staat stellen om te zien wat uw hond de afgelopen trainingen geleerd heeft en een inzicht geven in het verloop van zijn/haar ontwikkelingen.


Jacqueline van Alphen is de instructrice voor de EG. De EG-cursus is een vervolg op de puppy-cursus en een start voor de wat oudere honden vanaf 6 maanden. De basisbeginselen worden wat verder uitgebreid en er wordt wat meer discipline gevraagd dan bij de puppy-cursus. De vaak jonge honden leren oefeningen als: volgen aan een slappe lijn; op commando gaan zitten en liggen; blijven liggen en zitten waar de baas je neerzet, ook als hij een paar meter verderop staat; wachten tot de baas roept en dan direct komen.


Aan de VEG-cursus mogen honden meedoen die het EG-diploma hebben gehaald. Tijdens de VEG-cursus worden de oefeningen vanuit de EG verder uitgebreid en geperfectioneerd. De hond leert netter volgen, rechter of sneller zitten en liggen, enz. De hond moet nu leren te blijven liggen als de baas verder weg is. Deze cursus valt onder de leiding van Simone Blom


Voor het aanmelden en/of stellen van vragen kunt u gebruik maken van ons web formulier

U kunt ook kijken op de contact pagina voor ons telefoonnummer zodat wij u persoonlijk te woord kunnen staan. Voordat u aan de cursus gaat deelnemen raden wij u aan om onze

tips te lezen zodat u goed voorbereid aan onze cursussen kunt beginnen.


Verzekering:


Wordt uw hond gedekt in uw WA-verzekering? Als u dit niet weet, kunt u dit in uw polis controleren of navragen bij uw verzekeringsmaatschappij.


Kleding:


De lessen met de honden vinden volledig buiten plaats, weer of geen weer. Lessen worden alleen afgezegd of afgebroken bij (ernstige) ijzel en aanhoudend onweer. Er wordt op gras lesgegeven. In beide gevallen kunnen u en uw hond modderig en nat worden. U dient daarmee rekening te houden met uw kleding- en schoenen keuze.


Riemen:


Tenzij uw instructeur anders aangeeft, houdt u uw hond op het clubterrein altijd aangelijnd. Als materiaal wordt om te beginnen gebruikt: Riem: een eenvoudige leren of eventueel niet-snijdende stoffen riem, met een lengte van 1,20-1,50 m. (voor de vervolgcursussen komt een lijn van 5 mtr goed van pas). Halsband: een goed passende eenvoudige halsband van leer of nylon.


Beloning:


Tijdens de les wordt zeer veel gebruik gemaakt van beloning, voornamelijk in de vorm van lekkers, maar ook door spelen. Zorg dus dat u beloning van voer bij u hebt en een speeltje. Bovendien moet u snel bij de beloningen kunnen dus een jas met ruime zakken is een aanrader. Voor de meest gebruikte en handige vormen van voerbeloning geven de instructeurs u graag tips. Het speeltje is het liefst iets dat u helemaal in uw hand kan houden zodat de hond er niet bij kan als u dat niet wilt, en waarvan u tijdens het spelen het andere einde kunt vasthouden als de hond het vast heeft: een flostouw of een bal aan een koord.

Bij de ingang, naast de ingang van de kantine, vind u ons informatiebord. Hier vind u alle info w.b.t. onze vereniging en onze evenementen, kijk hier regelmatig zo mist u niets.

                       

Veel plezier met de cursussen !!

Opgericht 1987
TRAINING TIPS
HONDENSPORTCLUB DE VOLHARDING