Opgericht 1987
TERUG
Welkom op onze puppyinfo pagina

Wij bieden u een solide basis, voor een langdurige en fijne relatie met uw pup!
In 8 lessen leren wij u hoe u de basis gehoorzaamheid direct kunt toepassen bij uw puppy, gemengd met wat spel want puppy's leren ook d.m.v. spelen!

De cursus is niet alleen leerzaam maar ook leuk en gezellig!

Om alles vlot te laten verlopen hebben wij natuurlijk wel een aantal
                                                   huisregels:
Stel gerust uw vragen, maar doe dit bij voorkeur voor of na de les, u krijgt altijd een passend antwoord/advies!

                                    
                                    Wat neemt u mee naar de cursus?

Een leren of nylon halsbandje en niet snijdend leren/nylon riem! Geen tuigjes, flexlijnen, slipkettingen, antitrek riempjes enz. wij leren u tijdens de lessen hoe het zonder kan, met een blije pup!
Een speeltje die u makkelijk in uw hand kunt houden c.q. verstoppen en waar de pup gek op is.
Kleine beloninkjes: dat kan van alles zijn zolang het maar klein is en snel verorberd kan worden!
Poepzakjes: een ongelukje kan altijd gebeuren maar wij vragen u wel om het ongelukje zelf op te ruimen!
En natuurlijk uw enthousiasme om uw pup te motiveren!

Al het overige is op de club aanwezig of nemen de instructeurs zelf mee.

Wij raden u sterk af om de pup te laten eten, een korte periode voor de cursus, dit i.v.m. de gezondheid. Eten kan het beste bij thuiskomst en na wat rust weer gegeven worden. Houdt tijdens de les de beloningen in de vorm van hondenkoekjes (liefst wat geurend) zo klein mogelijk en maak er geen hele maaltijden van waar de pup op moet kauwen. Gebruik het voertje echt als beloning dus niet iets waar hij dagelijks ( buiten de training om) mee te maken krijgt.


                                     Tja, en dan is er ook nog huiswerk....


Wij kunnen geen wonderen verrichten, een puppy vraagt aan u om te investeren, niet alleen in zorg maar ook in tijd! In 1 uurtje per week is dat onmogelijk, dus herhaling, herhaling en nog eens herhaling; thuis dagelijks zo'n 3 x 5 minuutjes per dag! Dit zal u tijdens de les uitgelegd worden!

U zult dus het geleerde van de les regelmatig thuis moeten oefenen, u krijgt van ons dus "huiswerk"mee, alleen door regelmatig oefenen zal uw pup een gehoorzame huishond worden en uiteindelijk met goed resultaat de puppycursus afronden!

Wij richten ons vooral op aandacht, zowel baas/hond als hond/baas. U en uw pup zullen maatjes gaan worden waardoor u zijn/haar leven lang van elkaar kunt genieten! Want wat is er dan leuker dan een goed gehoorzame hond?

In alle weertypen gaat de cursus gewoon door, alleen bij zwaar onweer en extreme gladheid zult u een berichtje krijgen dat de les niet door gaat. Denkt u aan passende kleding en schoeisel?

Kunt u een keer geen les bijwonen, geef dit dan aan ons door, dan schuift voor u de les gewoon op. Niet afgezegde lessen worden als een wel bijgewoonde les afgeschreven.

U en uw puppy zijn welkom vanaf 12 weken leeftijd of na de tweede pupenting, zijn begeleider dient minimaal 14 jaar oud te zijn.

                                                                       Tot ziens op de puppycursus!!!


Ga naar:  Puppycursus
Ga naar:  Opgeven
HONDENSPORTCLUB DE VOLHARDING